INTRO BEWAARMIDDELEN

Het bewaren van voeding komt in verschillende vormen voor. Niet elk voedingsmiddel kan op dezelfde manier bewaard of verpakt worden. Het begrip bewaarmiddelen kan op twee manieren geïnterpreteerd worden:

1. De bewaarmiddelen die worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om de houdbaarheid langer te houden. 

2. De manier waarop een voedingsmiddel verpakt of bewaard wordt. 

Binnen onze expo gaan we onderzoeken op welke verschillende manieren men een voedingsmiddel kan verpakken en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. 


In welke mate komt elk deeldomein voor? 

Hieronder vindt u de iconen van onze deeldomeinen terug. Hoe groter de figuren hoe sterker het deeldomein tot uiting komt. Het procent kan wijzigen, naargelang de samenstelling die u kiest. 

Experimenten 

Binnen het project focussen we ons op het bewaren van voedingsmiddelen en de concrete ondersteuning die wij hierbij geven als leerkracht. In deze beschrijving geven we weer hoe een experiment eruit zou kunnen zien.

  • Hoe bewaren we kaas het beste? Bewaren in een doosje en in een folie. Wat bewaard het beste?
  • Hoe bewaren we droge voeding het best?
  • Bedenk zelf ook nog experimenten met materialen dat je in je keuken hebt liggen! 

Daag jezelf uit en maak zelf beeldmateriaal of bedenk zelf ook een nieuw experiment!

 


Andere alternatieven voor in de klas

Conserveren  

Pekelen  

€€

Vacuüm machine proefje   

€€€

Informatieve brochure

In de brochure vindt u nog extra informatie omtrent de leerplandoelen, eindtermen en extra alternatieven voor het thema bewaarmiddelen. U kan de brochure downloaden en delen met uw collega's. Help elkaar met het delen van inspiratie en ideeën! 

©2023 CHLOË MEERSMAN & YANNICK ROSIERS KdG
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin